29e januari 2013

Nu har jag ätit lite middag och ska börja skriva på min labrapport! Hej Natur på gymnasiet! Vi har fått i uppgift att kolla hur stora mängder radon som finns i våra hus. Känns bra att veta hus mycket radioaktiv gas man andas om dagarna (y)
 
En bild från igår: 
Astrid har tagit bilden!

Dagens

Tröja - Lager 157 l "Lack" byxor - Carlings l Boots - Scorett l Klocka - Ur&Penn
Fotografer - Astrid & Ida ♥

Sötaste Ida

Jag tog den här bilden på Ida under oktober månad, älskar den verkligen. Kika in på hennes blogg här
 
Jag är så sjukt trött och jag vet inte varför. Jag sov åtta timmar inatt! Jag vill så gärna gå och lägga mig redan nu men, en timme till ska jag hålla mig vaken! Okej. Imorgon är det skola också. Blir nog bra + att det är haik på torsdag. 2 mil men klassen, woopa! 
 
Ha en fortsatt trevlig kväll, xx. 

Natten hos Julia:

1 & 2: Julia kände att hon behövde egopixa lite, snyggt där (y) 3. Hon tappade även hår under kvällen haha (det är inte riktigt utan löshår) 4. Tog tag i våra liv och målade naglarna, sedan gick vi och la oss igen. 
 
Nu är jag hemma efter en riktigt rolig kväll/natt hos Julia. Vi åt kladdkaka, fruktsallad, grädde, choklad osv och tittade på film! Somnade framåt två inatt och vaknade runt tio, har sedan dess inte gjort något annat än att måla naglarna och gå hem ;)

Träningsdax

Nu har jag ätit frukost bestående av ägg, paprika, spenat och tomater, så gott! Så nu är det dax att dra sig upp mot gymmet, har varit där en gång den här veckan. Lite för lite. Jag känner för att köra ett riktigt hårt och svettigt pass! 
 

24e januari 2013

Julia nämnde idag att det för exakt en måndag sedan var julafton! Tänkte inte på det innan, känns jättekonstigt att nästan en hel månad har gått på 2013. Det känns som max en vecka! 
 
Hur har eran dag varit idag då? Jag har chillat P i skolan. Jobbat lite matte och lite no annars har jag spelat spel på Anton's iPad och fått massage, skit nice! Egentligen skulle jag ju vara på haik med klassen idag och imorgon men det blev framflyttat till nästa vecka då det är -18 grader mitt på dagen... Kyligt, men det ska bli max -7 grader kallt nästa vecka så då kanske man kan få behålla värmen! 
 
Jä*la hårsnodd som fastnar överallt!!
"Fick" även ett nytt skal till telefonen idag, eller ja, jag tog en kompis hehe

Sleppless nights


Bloggar som inspirerar mig:

1. Angelicablick.se 2. Fridawiman.devote.se 3. Trendbybea.se 4. Lisaplace.se 5. kenzas.se
 
1. Matildaengdahl.se 2. Emmasurell.blogg.se 3. Canonflicka.blogg.se 4. Ajonssons.blogg.se 5. Tinkerbella.se

Inspiration

 
pic src: weheartit.com & tumblr.com 

Spikes

En lite närmare titt på halsbandet jag bar i inlägget under. Riktigt snyggt tycker jag. Man tänker in på det men "spikarna" är silvriga och resten är i guld. Har alltid tänkt att färgerna inte är så snyggt tillsammans, dock har annat bevisats! BikBok 150kr.
 
Fotograf: Astrid
 
 

Tre från igår

Delar med mig av lite såkallade "behind the scenes". Och jag måste säga, f*n att vi aldrig lär oss. Jag och Astrid står inne och väntar på Ida, Astrid frågar då:
 
"Är det kallt ute?"
"Nej då" svarar jag
"Då skiter vi i vantar" säger vi båda
 
Och det var så himla kallt, händerna var röda och det gjorde sjukt ont att röra på fingrarna. Precis samma sak hände förra gånge * suck *    Astrid, Ida, nästa vecka tar vi med vantar!!

Dagens outfit

Jeansväst - H&M l Collagetröja - Bik Bok l Halsband - Bik Bok l Jeans - H&M l Boots - DinSko
 
Ida & Astrid är fotograferna

Måndag - fota med Ida & Astrid

Imorgon är det åter igen måndag vilket innebär fotodags. Tre outfits ska fotas under en rast, woopa! Förhoppningsvis är det inte fullt lika kallt som det var förra veckan, mina händer var helt stela när vi kom till lektionen. Men det stoppade oss inte och nu ska vi gå ut ännu tidigare så att vi har lite mer tid och kan ta fler bilderna!
 
xx. 

20e januari 2013

 
Mamma, Malin & jag tog en snabb sväng ner till stan i det fina vintervädret. Hittade dom här sjukt snygga skorna för drygt 200kr på DinSko. Blev dock inget köp den här gången! Kanske nästa månad. 
 
Nu ska jag fortsätta att packa inför haiken som äger rum på torsdag/fredag! 
 
xx. 

Skönaste låten

 

Två från idag:

Instagram: @astridholmberg @juliadragsten


Hart of Dixie

Har fått en till favoritserie. Som jag nämnt ett antal gånger tidigare har jag en crush på Hawaii Five-0, såååå bra men nu har jag även en crush på Heart of Dixie. Älskar Rachel Bilson, hon verkar så snäll och hur snygg är hon inte??
 
Jag brukar titta på fastpasstv.ms, det är gratis och det är helt lagligt. Mitt tips är att antingen spela upp via putlocker eller sockshare de funkar nästan alltid för mig :)

Fotografering


Några bilder på fina Astrid & Ida från våran lilla photoshoot i måndags. Satans vad kallt det var! Mina händer var alldeles röda, och stackars Astrid hade bara en t-shirt på sig, kyligt...
 

Senaste på telefonen

Från min iPhone. 
 
1. Vem annan är Paulina själv? Hälften av alla mina bilder är på Pau... 2. Klockren, hittade den på instagram haha 3. Pappa skickade bilden till mig, typ 2-3 år och blond! 4. JAG VILL HA DOM SKORNA PUNKT. (joannajohanssonx @ instagram)

Rosa grön blå lila gul röd osv

 
Är så sjukt sugen på att färga mitt hår. Är så jättetrött på mitt bruna hår. Har haft det i fyra år nu, lite tråkigt börjar det bli. Men problemet är att jag förmodligen inte får, och att jag inte vågar! Det är synd för på dom bilder man ser på internet är det ju så jäkla snyggt! Titta på Astrid lixom, hur ballt ser inte det ut?!
 
pic src: weheartit, tumblr och idaandersen.devote.se

Vad har jag gett mig in på?

Jag har precis sagt till min kära moster att jag självklart följer med henne till gymmet imorgon, klockan 07.45 på en lördag, vet inte om jag ska skratta eller gråta hahah


Kamerasnack

Som jag tidigare berättat är jag ute efter en ny kamera. Jag har bestämt mig att det får bli en Nikon även om jag tycker om Canon ännu lite bättre. Anledningen är att pappa har en Nikon så han kan lite om den, det finns objektiv, stativ, blixt, fjärrutlösare osv. Då blir det i långa loppet billigare att köpa en Nikon! 
 
Jag och pappa har i allafall tittat på en Nikon D5200. Den har allt det jag letar efter. Den kan filma, mer megapixlar vilket gör att man kan använda bilderna i större format och den har en vridbar skärm. 
 
Känner på mig att det kommer bli skitbra (y)

Bästa köpen 2012

Mina käraste rosa Urbanears. Ni var mig trogna i nästan ett år, all kärlek till er.
 
Mina kära boots. Älskar dom fortfarande! Passar till precis allt men är lite utöver det "vanliga" med nitarna. 

Den här tröjan använde jag nästan varje dag ett tag. Så skön och supersnygg att ha skjorta under! 
 
Min darling tavla som jag fick av mamma i julklapp! Snyggaste någonsin ♥
 
Min bebis, min livs kärlek. Behöver jag säga mer?
 
Snyggaste BH:n genom tiderna! Tummen upp för den!
 
Kör på tre bästa köp nu då. Min übersnygga skinnväst, den gosigaste tröjan i min gaderob med polokrage och en skön vit luftig stickad tröja. Plus i kanten, båda tröjorna är supersnygga under skinnvästen!

Mer mode

Nu har Ida och jag bestämt oss för att göra ett litet "sammarbete". Varje måndag ska vi hjälpa varandra att fota outfits under lunchrasten eftersom att vi vanligtvis inte hinner efter skolan då det redan blivit mörkt. Så nu tar jag upp hela mode och foto grejen igen. Det har blivit lite för mycket vardag och onödiga inlägg men kassa mobilbilder, men jag kommer fortfarande att göra vardagsinlägg med kassa mobilbilder men inte lika många!
 


Skolstart

Skolan är nu igång, ett halvår kvar. Trodde att det skulle vara mycket värre men jag somnade innan elva igår så fick en god natts sömn annars hade det gått år skogen, haha! Tummen upp för det! 
 
Hade tänkt fota när jag kom hem men det är nästan mörkt när jag går från skolan så det är svart när jag kommer hem, drygt. Men förhoppningsvis är det inte allt för långt kvar tills våra dagar är ljusa 24/7 / Glad tjej (y)
 
Julia tog frivilligt fula bilder på sig själv på min telefon idag, tackar och bockar för dom! 

En fundering

Spike Loafers, sommarens mest populära sko. Jag förstår helt varför, så sjukt snygga! Men är det inte jätteproblematiskt att gå i dom? Jag menar "spikarna" på insidan av skorna lär slå i varandra mest hela tiden, eller? Någon som har provat? Dom är nämligen på rea på Nelly så jag funderar på att klicka hem dom men det är inte nå vidare kul om man förstör dom första gången dom används...
 
 
 
 

Crazy people

Vad har hänt idag då? Jodu, träning stod på schemat under förmiddagen, sjukt vad bra det gick så tummen upp för det, sen var det lunch hos mormor + lite akrobatik á la Malin och Matilda ↓ sen fick jag gååå ner till Östra skolan för att vara där i två timmar. Carl och jag stod i kiosken shit vad crazy tjejerna blev. "Dom har ingen växel så alla med mindre pengar få gå före" "Jag vill ha den där, den där och den där" "Men vänta på miiiiig" Hahah, det var kul. Speciellt när dom var 99:or och neråt! 
 
96 tjejerna blev himla besvikna när det inte var några killar. Mamma överhörde ett samtal: "Neeeeej men det är ju inga killar här, fy fan vad tråkigt, hur långt är det till nästa skola?" det fanns ett killag, dom var 02:or, lite för unga ^^ 
 

Nikon? Canon?

Jag har börjat fundera lite. Jag skulle hemskt gärna vilja investera en ny kamera. Att sälja min nuvarande Nikon d3000 och köpa en ny Nikon eller Canon. Där är mitt problem, vilken ska jag köpa? Jag vill ha en med vridbar skärm och mindre brus vid högre ISO + och en kamera som är en lite större utmaning och som jag kan utvecklas med. 
 
Eftersom att både jag och pappa har en varsin så har vi lite Nikon grejer. Bland annat ett 18-200mm objektiv, en extern blixt och en fjärrutlösare men fortfarande tycker jag bättre om Canon och känslan som blir i bilderna. Det låter kanske löjligt men jag ser stor skillnad på en Nikon bild och en Canon bild. Någon som upplevt det samma? 
 
Jag vet nu inte vad jag ska göra. Om det är någon av er som har kunskap om båda modellerna eller en av dom så får ni jättegärna skriva till mig och berätta! Jag ska dock inte köpa en ny kamera nu på studs utan det blir kanske till sommaren eller liknande! ^^
 

Kopparcupen

Imorgon ska jag tillsammans med min klass vara  logivärdar på en cup som då kallas Kopparcupen. Ska bli skönt att ha något att göra och att träffa lite friends, dock ska vi inte vara alla samtidigt. Jag ska vara "värd" tillsammans med först Anton och sen Carl + föräldrar (y)
 
Senaste från mobilen ↓
Marilyn bara sitter/står där och stirrar på den. Jag menar tavlan är grym men lite smått skrämmande. Jag hittade tillbaka till en riktig dunklåt. Värsta pepp på gymmet nu ♦

3e januari 2013

Jadu, snart är lovet slut. Vilken dyster tanke! Ni som läst vet att jag har gjort mycket lite. Spenderat mina dagar på gymmet och tittat på film, men det var varit jääääätteskönt. Brukar ofta bli uttråkad men jag tror att den här tiden för mig själv behövdes. 
 
Apropå ingenting så tittade jag på en helt okej film igår. Nämligen L!fe Happens. Trodde att det skulle vara en wannabe, riktigt kass osv. men den var rolig och tänkvärd. Dock fick jag, helt utan anledning, panik sen när jag skulle sova. Fick panik över ingenting men, men :)
 
 

Imorgon: heldag i Uppsala

Imorgon går tåget mot Uppsala vid 07.27, inte 07.30 utan 07.27.. Men. Mamma, Malin och jag har tröttnat lite på Stockholm och Kista Centrum så vi ville se något annat, spontanbokade då en resa till Uppsala, bara över dagen då. Shopping står på schemat, förhoppningsvis finns det något större utbud där än här!
 
Kameran kommer dock inte att följa med, kör "en dag utan väska" så den får stanna hemma. Men lite snapshots blir det med mobilen. Kanske till och med lite uppdatering ;)
 
Gammla webcam i brist på annat!

Min tumblr - matildale.tumblr.com


1a januari 2013

Jag tycker att det är bra med ett nytt år och nya chanser men det tar så sjuk tid att vänja sig vid att skriva 2013 istället för 2012.. Så årets första misstag är redan gjort. När jag skulle skriva rubriken skrev jag 2012 istället för 2013. Jag får träna lite på det! 
 
Ha en bra start på det nya året, xx. 


Matilda 18år



Sjutton år gammal tjej som går tredje året på Naturlinjen. Bloggen fylls med vardag, outfits, tips och foto. Följ för att ta del av det hela. xx.

Follow on Bloglovin